• Vodilni na področju rotacijskega offset tiska

  Kot ena izmed najboljših treh rotacijskih ofsetnih tiskarn v Evropi igra
  Walstead Leykam Druck v Ligi prvakov.

 • Vodilni na področju rotacijskega offset tiska

  Kot ena izmed najboljših treh rotacijskih ofsetnih tiskarn v Evropi igra
  Walstead Leykam Druck v Ligi prvakov.

 • Vodilni na področju rotacijskega offset tiska

  Kot ena izmed najboljših treh rotacijskih ofsetnih tiskarn v Evropi igra
  Walstead Leykam Druck v Ligi prvakov.

 • Vodilni na področju rotacijskega offset tiska

  Kot ena izmed najboljših treh rotacijskih ofsetnih tiskarn v Evropi igra
  Walstead Leykam Druck v Ligi prvakov.

Walstead in LEYKAM Let’s Print oblikujeta največje, neodvisno tiskarsko podjetje Evrope

Neudörfl, 8. april 2016

Neudörfl, 8. april 2016 – britanska skupina Walstead in družba Let’s Print Holding AG („LEYKAM Let’s Print“) bosta v bodoče tvorili največje, neodvisno evropsko tiskarsko podjetje. Ustrezne pogodbe so podpisali skupina Walstead in lastniki družbe LEYKAM Let’s Print. Promet te skupine – ki ga je prigospodarilo okoli dvatisoč zaposlenih na 11 evropskih lokacijah – bo znašal ca. 490 milijonov EUR. Na 37 offsetnih napravah tiska z zvitka, 4 strojih globokega tiska in 38 linijah dovršitve se bo v prihodnje iz okoli 565.000 ton papirja tiskalo letake, revije, kataloge in priloge. S prometom 225 milijonov EUR in 730 sodelavci je družba LEYKAM Let´s Print ena izmed vodilnih tiskarn v centralni in vzhodni Evropi ter največja v Avstriji. Podjetje deluje na dveh lokacijah v Avstriji in s po eno lokacijo v Sloveniji in na Češkem. Več kot 70 odstotkov prometa ustvari proizvodnja letakov za trgovine v Avstriji, Nemčiji, na Češkem in v Švici. Konec prevzema se – pod pogojem pridobitve kartelnopravnega dovoljenja – pričakuje v približno štirih tednih. Do takrat poslujeta obe podjetji kot ločeni enoti. Mark Scanlon, predsednik skupine Walstead pojasnjuje motive in cilje prevzema: „LEYKAM Let’s Print je izvrstno vodeno, dobičkonosno in uspešno podjetje. Za našo nadaljnjo razširitev in prodor na tržišča srednje in vzhodne Evrope tvori pogonsko silo. Pridobitev odpira nove možnosti, da bomo našo tržno pozicijo v Evropi še dalje krepili in prispevali k stabilnosti na težavnem tržnem okolju. Želimo postati največji evropski tiskar za letake, revije in kataloge. S spojitvijo Walsteada in LEYKAM Let’s Printa se bomo temu cilju zelo približali.“ Gerhard Poppe, predsednik uprave družbe Let’s Print Holding AG, poudarja, da smo se v okviru prevzema trudili najti najboljšega možnega partnerja v smislu podjetja, njegovih sodelavcev, strank in partnerjev: „Oblikovanje močne skupine skupaj z družbo Walstead je pomemben strateški korak za naše podjetje. Obe podjetji sta popolnoma jasno usmerjeni v prihodnost in posedujeta obsežna znanja tiskarske panoge in njenih izzivov“. Klaus Brunner, direktor družbe LEYKAM Medien AG, dosedanji največji delničar družbe Let’s Print Holding AG vidi v prevzemu logičen korak pri realizaciji podjetniške strategije: „Zelo veseli smo nad spojitvijo Walsteada in LEYKAM Let’s Printa, ker smo prepričani, da se tako v naslednjih letih ne bo le nadaljevala vodilna pozicija LEYKAM Let´s Printa, temveč tudi okrepila.“ Predsednik nadzornega sveta Let´s Print Holding AG, Anton Schubaschitz, dopolni:
„Konsolidacija tiskarskega tržišča v Evropi se nadaljuje in terja večje enote, ki lahko dajo na razpolago večji obseg najvišje tiskarske kakovosti za vso področje. Kot delu velike evropske skupine je tako družbi LEYKAM Let‘s Print zagotovljena nadaljnja rast.
Kontaktna oseba za tisk:
Mag. Gerhard Poppe

LEYKAM Let’s Print Holding AG
Tel. +43 (5) 9005-3101 Mag. Nicole Bäck-Knapp
Ecker & Partner Öffentlichkeitsarbeit und Public Affairs GmbH
Tel. +43 (0) 1 599 32-47
Mobil +43 (0) 69915909094
Email: <link>n.baeck@eup.at
O družbi Walstead: podjetje skupine Walstead so v letu 2008 ustanovili Mark Scanlon (predsednik), Richard Fookes, Stephen Hargrave in Paul Utting (CEO). Po začetnem prevzemu skupine Wyndeham Press s strani Landsbanki je skupina pridobila tri ofsetne tiskarne z zvitka v Veliki Britaniji, ter špansko podružnico Bertelsmann Rollenoffset- und Tiefdruck-Niederlassung. Walstead zaposluje 1.300 sodelavcev na petih lokacijah v Veliki Britaniji in na dveh lokacijah v Španiji. Promet je v letu 2015 znašal 230 milijonov EUR (od tega 8 mesecev vključno nekdanje divizije Bertelsmann). Walstead je druga največja ofsetna tiskarna z zvitka v Veliki Britaniji in Španiji ter številka ena na španskem tržišču globinskega tiska. <link http: www.wyndeham.co.uk _blank external link in new>www.wyndeham.co.uk <link http: www.rhapsodymedia.co.uk _blank external-link-new-window external link in new>www.rhapsodymedia.co.uk <link http: www.rotocobrhi.eurohueco.es _blank external link in new>www.rotocobrhi.eurohueco.es O družbi LEYKAM Let’s Print: podjetje z glavnim sedežem v kraju Neudörfl/Gradiščanska je bilo ustanovljeno v letu 1585. Delniška družba LEYKAM Let’s Print Holding AG zaposluje 730 sodelavcev v ofsetnem tisku z zvitka na štirih lokacijah v Avstriji in eni lokaciji v Sloveniji ter lokaciji na Češkem. Dosedaj je skupina uspešno prevzela ter integrirala družbi Strohal Druck (2005) in Goldmann Druck (2011). Promet v letu 2015 je znašal 225 milijonov EUR. Družba LEYKAM Let’s Print je največja ofsetna tiskarna z zvitka v Avstriji. <link http: www.leykamletsprint.com _blank external link in new>www.leykamletsprint.com Vir: <link http: www.ots.at presseaussendung ots_20160408_ots0017 walstead-und-leykam-lets-print-formieren-groesstes-unabhaengiges-druckunternehmen-europas>www.ots.at/presseaussendung/OTS_20160408_OTS0017/walstead-und-leykam-lets-print-formieren-groesstes-unabhaengiges-druckunternehmen-europas