• Vodilni na področju rotacijskega offset tiska

  Kot ena izmed najboljših treh rotacijskih ofsetnih tiskarn v Evropi igra
  Walstead Leykam Druck v Ligi prvakov.

 • Vodilni na področju rotacijskega offset tiska

  Kot ena izmed najboljših treh rotacijskih ofsetnih tiskarn v Evropi igra
  Walstead Leykam Druck v Ligi prvakov.

 • Vodilni na področju rotacijskega offset tiska

  Kot ena izmed najboljših treh rotacijskih ofsetnih tiskarn v Evropi igra
  Walstead Leykam Druck v Ligi prvakov.

 • Vodilni na področju rotacijskega offset tiska

  Kot ena izmed najboljših treh rotacijskih ofsetnih tiskarn v Evropi igra
  Walstead Leykam Druck v Ligi prvakov.

Britanska skupina Walstead in LEYKAM Let’s Print sta zaključila transakcijo

Mag. Gerhard Poppe, CEO Let‘s Print Holding AG & Paul Utting, CEO Walstead Group

Neudörfl, 22. junij 2016

Dunaj/Neudörfl, 22. junij 2016 - britanska skupina Walstead in delničarji avstrijske družbe Let’s Print Holding AG („LEYKAM Let’s Print“) so na današnji dan uspešno zaključili transakcijo. S tem je LEYKAM Let’s Print del skupine Walstead. Ta transakcija pomeni za Walsted, da je sedaj največje, neodvisno evropsko tiskarsko podjetje. Že 7. aprila 2016 so skupina Walstead in nekdanji delničarji družbe LEYKAM Let’s Print objavili pogodbeni sporazum o spojitvi. Sedaj se je transakcija zaključila po kartelnopravnem dovoljenju pristojnih organov. Podjetje LEYKAM Let’s Print, z glavnim sedežem v Neudörfl/Gradiščanska ima dve tiskarni v Avstriji, ter po eno lokacijo v Sloveniji in na Češkem. S prometom v višini 225 milijonov EUR in 730 sodelavci je skupina ena izmed vodilnih tiskarn v centralni in vzhodni Evropi ter največja v Avstriji. Skupina Walstead zaposluje 1.600 sodelavcev na osmih lokacijah v Veliki Britaniji in Španiji in je v letu 2015 dosegla promet 230 milijonov EUR. Sedaj bo na novo oblikovana skupina, v prihodnje z okoli 2.350 sodelavci, ustvarila promet v višini več kot 530 milijonov EUR. Mark Scanlon, Chairman (predsednik) skupine Walstead je povedal: „Veseli smo, da vam smemo sporočiti zaključek transakcije. S tem poslom smo zastavili jasen znak evropskemu tiskarskemu tržišču, da je obsežna konsolidacija neizogibna in potrebna, da se dolgotrajno zagotovi obstoj in uspeh panoge. Z LEYKAM Let’s Print, kot delom nove in večje skupine, lahko pospešeno uresničimo naše načrte rasti, ki predstavljajo merodajni steber naše strategije. Prepričani smo, da lahko postanemo največje in najuspešnejše podjetje na področju ofsetnega rotacijskega tiska, globinskega tiska in tiska publikacij v Evropi.„ Gerhard Poppe, predsednik uprave družbe Let’s Print Holding AG je povedal: „Tržna konsolidacija je za nas priložnost. Naša vključitev v skupino Walstead odpira nadaljnje možnosti rasti. Walstead se je jasno izrekel k nadaljevanju te strategije, k našim štirim lokacijam in timu družbe LEYKAM Let’s Printa“. Anton Schubaschitz, predsednik nadzornega sveta Let´s Print Holding AG dopolni: „Kot zastopnika starih lastnikov me izredno veseli, da vemo, da je družba LEYKAM Let‘s Print, in s tem tudi njeni sodelavci, stranke ter partnerji v rokah izkušene in v prihodnost orientirane skupine, ki bo nadaljevala mednarodni uspeh podjetja.“ Kontaktna oseba za medije:
Mag. Gerhard Poppe
LEYKAM Let’s Print Holding AG
Tel. +43 (5) 9005-3101 Mag. Nicole Bäck-Knapp
Ecker & Partner Öffentlichkeitsarbeit und Public Affairs GmbH
Tel. +43 (0)1 59932-47
Mobil +43 69915909094
Email: <link mail window for sending>n.baeck@eup.at O družbi Walstead: podjetje britanske skupine Walstead so v letu 2008 ustanovili Mark Scanlon (chairman/predsednik), Richard Fookes, Stephen Hargrave in Paul Utting (CEO). Po začetnem prevzemu skupine Wyndeham Press s strani Landsbanki je skupina pridobila (akvirirala) štiri tiskarne ofsetnega rotacijskega tiska v Veliki Britaniji, ter špansko podružnico Bertelsmann Rollenoffset- und Tiefdruck-Niederlassung. Po pred kratkim, uspešno izvedeni akviziciji lokacije Polestar v kraju Bicester (Velika Britanija) zaposluje Walstead 1.600 sodelavcev na šestih tiskarskih lokacijah ter Pre-Media v Veliki Britaniji in ima tudi dve lokaciji v Španiji. Promet je v letu 2015 znašal 230 milijonov EUR (od tega 8 mesecev vključno nekdanje divizije Bertelsmann). Walstead je vodilna tiskarna ofsetnega rotacijskega tiska v Veliki Britaniji in številka ena na španskem tržišču ofsetnega rotacijskega tiska ter globinskega tiska. <link http: www.wyndeham.co.uk external-link-new-window external link in new>www.wyndeham.co.uk <link http: www.rhapsodymedia.co.uk external-link-new-window external link in new>www.rhapsodymedia.co.uk <link http: www.rotocobrhi.eurohueco.es external-link-new-window external link in new>www.rotocobrhi.eurohueco.es O družbi LEYKAM Let’s Print: podjetje z glavnim sedežem v kraju Neudörfl/Gradiščanska je bilo ustanovljeno v letu 1585. Družba LEYKAM Let’s Print Holding AG zaposluje 730 sodelavcev v ofsetnem tisku z zvitka na štirih lokacijah, dveh v Avstriji in eni lokaciji v Sloveniji ter lokaciji na Češkem. Dosedaj je skupina uspešno prevzela ter integrirala družbi Strohal Druck (2005) in Goldmann Druck (2011). Promet v letu 2015 je znašal 225 milijonov EUR. Družba LEYKAM Let’s Print je največja tiskarna ofsetnega rotacijskega tiska v Avstriji. <link http: www.leykamletsprint.com external-link-new-window external link in new>www.leykamletsprint.com Vir:

<link http: www.ots.at presseaussendung ots_20160408_ots0017 walstead-und-leykam-lets-print-formieren-groesstes-unabhaengiges-druckunternehmen-europas _blank external-link-new-window> www.ots.at/presseaussendung/OTS_20160408_OTS0017/walstead-und-leykam-lets-print-formieren-groesstes-unabhaengiges-druckunternehmen-europas